seramik-neden-kabarir , Molümer | Su Yalıtımı | Boya | Beton Katkıları | Hazır Renkli Sıva , SepetSEPETİNİZ
Sepetinizde ürün yok
SEPETİNİZ
Sepetinizde ürün yok

Seramik Neden Kabarır?


Yayın Tarihi: 27.08.2020 12:27 Güncellenme Tarihi: 27.08.2020 12:27
BLOG
Seramik Neden Kabarır?

1- Köşede birleşen iki seramiğin ya da duvarla seramiğin birleşim noktalarında baskı olması durumunda kabarma olabilecektir. Kabarmayı önlemek için birleşim noktalarında en az 5mm derz boşluğu bırakılmalı ve poliüretan mastik ile derz dolgu uygulaması yapılması gerekmektedir.

2- Geniş alanlarda döşeme yapıldığında büyük alanları 30-40 m2lik küçük alanlara bölünmesi ve bu alanların aralarında 1-1,5 cm derz boşluğu bırakılması ve bu derz boşluğun poliüretan mastik ile derz dolgu yapılması gerekmektedir.

3- Seramik aralarında en az 2mm ve üzeri derz boşluk bırakılmalıdır. Bundan düşük derz boşlukları bırakılması seramiklerin kabarmasına neden olabilecektir.

4- Büyük ebatlı ve porselen uygulamalarda, yüzeyde esneme ve boyutsal gerilimi karşılayabilecek özellikte S1 ve S2 esneklik sınıfından belgelendirilmiş sıcak ve soğuğa dayanıklı seramik yapıştırıcısı kullanılmalıdır.

5- Uygulama esnasında geniş alana yapıştırıcı çektiğimizde yüzeyin su emmesi fazla olduğu durumlarda, güneş ışınları ve çok rüzgarın olduğu durumlarda geniş alana çekilen yapıştırıcı hızlı kuruma ve yapıştırıcıya film oluşmasına neden olacaktır. Bu tarz durumlarda uygulayıcı yapıştırıcı parmağıyla dokunduğunda eğer yapıştırıcı eline bulaşıyorsa yapıştırma işlemine devam etmelidir. Eğer parmağına bulaşmıyorsa o yapıştırıcıyı söküp yenilemelidir. Eğer yenileme işlemi yapmıyorsa seramik atma nedeni olabilecektir.

6- Tek yüz uygulama yapmak seramiğin atmasına neden olabilecektir. Çift yüz yüzeye ve seramik yüzeyine yapıştırıcı uygulanmalıdır.

7- Seramik yapıştırıcının üzerine yerleştirildikten sonra tokmaklanarak oturtulması sağlanmalı, yapıştırıcının tarak izleri arasındaki boşluklar alınmalıdır. Eğer bu boşluklar arasında seramik hemen yapıştırıldığında önce hava oluşur bu hava daha sonradan seramiğin kalkmasına neden olacaktır. Kesinlikle boşluklu döşeme yapılmamalıdır.

8- Yapıştırıcının tarak yönüne dikkat edilmelidir. Seramiğin dik döşeneceği durumlarda yapıştırıcının tarak yönünün soldan sağa, yatay döşeneceği durumlarda ise yapıştırıcının tarak yönünün aşağıdan yukarıya doğru olması gerekir. Tarak yönünün doğru yapılmaması durumunda seramik kuruma esnasında sıcaklığın etkisiyle içerideki hava hapsolur ve seramiğin kalkmasına neden olabilecektir. 

İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et