Teras ve çatılarımızda Su giderleri her kış öncesi detaylı kontrol edilmesi çatı temizliği dere temizliği , Molümer | Su Yalıtımı | Boya | Beton Katkıları | Hazır Renkli Sıva , SepetSEPETİNİZ
Sepetinizde ürün yok
SEPETİNİZ
Sepetinizde ürün yok

ÇATI SU GİDERLERİ DERELERİN TEMİZLİK VE ÖNEMİ


Yayın Tarihi: 26.12.2018 14:53 Güncellenme Tarihi: 02.09.2019 14:34
BLOG
ÇATI SU GİDERLERİ DERELERİN TEMİZLİK VE ÖNEMİ

Teras ve çatılarımızda Su giderleri her kış öncesi detaylı kontrol edilmesi bunun haricinde de yağmur sonrası bu giderlerde bir sıkıntı olup olmadığı gözlenmelidir. Tıkanma olduğunda drenaj adı verilen ve binanın ve ya evin çatısından yere kadar olan yuvarlak pimaş borusu tıkanabilir ve yağmur suyunun balkon cam önü gibi istenmeyen yerlere gitmesine neden olabilir. Bu yüzden yağmur sırasında veya sonrasında kontrol edilmesi iyi olacaktır. 

Çatının kenarlarında çatıya paralel olan oluklara ise dere denmektedir. Bu oluk iki türe ayrılır bunlar: kapalı dere ve açık deredir. Açık olukların temizlenmesi ve tıkanması kapalı oluklara nazaran daha kolaydır. Açık oluk kullanmak daha kolay temizlemek açısından daha akıllıca bir seçim olacaktır. Derelere drenaj da denilmektedir, aynı zamanda ve bu dere yani drenajlar yağmur suyunun çatıda kalmaması ve akıp gitmesi için doğru açılarda olmalıdır bu açı çatıdan çatıya değişiklik gösteren bir özelliktir. Ayrıca drenaj borusunu üst kısmına yaprak önleyici ismi verilen bir parça takılarak bir çok büyük yaprak parçası kuş artığı ve benzeri pisliğin oluğu tıkanması engellenebilir . Bu yüzden bu parçayı kullanmakta akıllıca olacaktır oluğun tıkanmasını tamamen önlemese de en azından geciktirecektir bunların fiyatı boyut ve şekillerine göre değişiklik gösterir.

Kış öncesi teras ve dere bakımını kontrol etmeyi unutmayalım. Su yalıtımı ile ilgili bir sıkıntı gözlemlendiğinde dere yalıtımlarında Molümer PL05N-01 ile su yalıtımında rahat çözümler sağlayabilirsiniz. Uygulama kitapçığımızdan bu ürünün nasıl uygulandığını inceleyebilirsiniz.

İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et